Фри картобының зияны темекімен бірдей
Кәдімгі картоп бірнеше рет пайдаланылған өсімдік майында қуырылғанда денсаулыққа өте қауіпті трансмайлар мен акриламид түзіледі. Бұл қатерлі ісікке, жүрек қан тамырлары ауруларына, семіздікке, қант диабетіне алып келуі мүмкін.
Бұған дейін ғалымдар қуырылған картопты жиі тұтыну адам өмірін қысқартатынын анықтады. Олар 45 және 79 жас аралығындағы 4400 адамға зерттеу жүргізіп, тамақтану процесін 8 жыл бақылаған. Осы уақытта зерттеу нысанасына алынған 236 адам қайтыс болған.
Автор
jambylinfo.kz
Jambylinfo.kz- Әлемдегі және еліміздегі соңғы жаңалықтар. Түрлі мәселелерден біздің ақпарат агенттігі арқылы хабарда болыңыз
Ұқсас жаңалықтар
Жаңалықтар
Жаңа заң: Дәрігерлердің қателігі үшін науқасқа ақы төленеді
- авторСадуақас Айсұлу
- 5 қараша, 2024
Жаңалықтар
Ақтауда қатты жел соғып, қаланың тең жартысы жарықсыз қалды
- авторСадуақас Айсұлу
- 5 қараша, 2024